Tom van Haaren onze nieuwe fysiotherapeut

Het begon voor mij allemaal 26 jaar geleden in een klein dorpje genaamd Doorwerth. Als jongste kind groeide ik op met één oudere broer in een bosrijke omgeving net boven de Rijn. Als onderdeel van een van de laatste pre- social media generaties besteedde ik mijn jeugd voornamelijk door in bomen te klimmen, er weer uit te vallen, te zwemmen en te sporten. Ik zag onze wijk ook wel als mijn persoonlijke speelparadijs waarin ik mijzelf of met vrienden eindeloos kon vermaken. Wanneer je dan al een keertje achter de computer kroop, duurde de inbel-verbinding al een kwartier en stond je ook snel genoeg weer buiten. Kortom mijn jeugd was er een van schrammen, blauwe plekken en vooral veel vallen en opstaan.

 

Ook sporten stond al van jongs af aan centraal. Als klein, eigenwijs knaapje nam mijn vader mij al snel voor het eerst mee naar de tennisbaan en kreeg ik mijn eerste lessen. Vanaf mijn 12e kwam daar korfbal bij. Via een vriend van de basisschool kwam ik met deze sport in aanraking en doordat ik lang was voor mijn leeftijd had ik een streepje voor. Na een jaar besloot ik me te focussen op het korfbal. Ik was er achter gekomen dat ik teamsporten leuk vond en met name het sociale aspect van sporten erg belangrijk is voor mij.
Toen ik ging studeren verhuisde ik naar Nijmegen. Ik besloot een nieuwe sport te gaan proberen, lacrosse. Lacrosse is  een mix tussen ijshockey, basketbal en voetbal, maar voornamelijk een hele snelle en fysieke sport. Totaal anders dan korfbal, maar dat was misschien ook wel juist het meest aantrekkelijke, een keer iets anders.

 

Naast een nieuwe sport ook een nieuwe studie. Na eerst een economische studie te hebben geprobeerd, merkte ik al snel dat ik bij Fysiotherapie veel beter op mijn plek was. De sfeer, de sociale aspecten en de inhoud sloten veel beter aan bij mijzelf en mijn interesses. Ik heb nooit echt de grootste concentratiespan gehad, maar voor fysiotherapie kon ik de motivatie makkelijk opbrengen. Ik kan als fysiotherapeut uitstekend mijn passie voor sport en bewegen combineren met de wil om met mensen te werken.

 

In juli studeerde ik af en reisde ik een week later als fysiotherapeut mee met het Nederlands lacrosse team naar Budapest, voor het EK. Een geweldige ervaring die ik nooit meer zal vergeten en waar ik veel van heb geleerd. Momenteel wordt er hard getraind voor het WK in Israel dat deze zomer zal plaatsvinden. Hier zal ik weer langs de lijn staan om iedereen fit te houden.
Na vervolgens een korte periode bij een praktijk in Wageningen te hebben gewerkt ben ik sinds december neer gestreken hier in Oss. Een voor mij gemoedelijke, toegankelijke praktijk waar men elkaar kent en er waarde aan wordt gehecht dat mensen zich prettig voelen. Een plek waar ik mijzelf in ieder geval snel thuis voelde.