Wij laten u toch niet vallen!

In de eerste week van oktober is het de week van de valpreventie! Een mooie gelegenheid om te starten met ons nieuwe valpreventieprogramma: “Wij laten u toch niet vallen?”

 

Een programma voor zelfstandig wonende ouderen van 65 jaar en ouder, die zich onzeker voelen op de benen, onzeker voelen tijden het lopen en/of bang zijn om (weer) te vallen.

 

U gaat 12 weken lang trainen in kleine groepen (2-4 personen) onder begeleiding van een fysiotherapeut. Tijdens dit programma leert u steviger op de benen te staan en wordt het evenwicht verbetert.

 

De inhoud van het programma is als volgt:

 

U start met een individuele intake, waarbij een gesprek wordt gevoerd over uw dagelijkse activiteiten, fysieke ongemakken of angst om te vallen.

Ook worden er een aantal testen afgenomen om uw risico op valincidenten in kaart te brengen en uw kracht te meten.

Vervolgens gaat u in kleine groepjes 6 weken lang aan de slag met verschillende vormen van oefentherapie. We gaan bijvoorbeeld starten met spierversterkende oefeningen, oefeningen voor thuis, loopvaardigheid, balans, obstakels tijdens het wandelen en u leert opstaan vanaf de grond. Er is tijdens het oefenen veel aandacht voor u als persoon en er is genoeg ruimte voor vragen.

 

Na een periode van 6 weken, waarin we iedere week een uur oefenen, gaan we over op 1x in de 2 weken. U krijgt voldoende handvaten mee om thuis uw balans en kracht verder te versterken.

 

Na 12 weken gaan we opnieuw de testen afnemen die tijdens de intake zijn gedaan.

 

Wil u graag meer weten over het programma of hebt u nog vragen? U kunt hiervoor bellen naar onze praktijk: 0412-631345