Spectaculaire resultaten met medical taping bij hooikoortsklachten

Ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking heeft last van hooikoortsklachten. Deze klachten beginnen vaak in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam heel heftig. Het afweermechanisme reageert sterk waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren hetgeen een reeks van klachten veroorzaakt zoals een loopneus, niezen, verstopte neus, branderige- of traanogen. Zelfs vermoeidheid en koorts zijn vaak gehoorde problemen. Het komt soms voor dat mensen het hele jaar door last hebben van hooikoorts.

Binnen het Medical Taping Concept bestaat een tapetoepassing die de hooikoortsklachten sterk kan verminderen of er zelfs voor kan zorgen dat iemand klachtenvrij het seizoen doorkomt. De resultaten zijn spectaculair en het is een gemiste kans om deze tapemethode niet toe te passen bij

iemand met hooikoorts.

Hoe kan Medical Taping bij hooikoorts werken?

Door het aanbrengen van de Medical Tape op de rug wordt het ‘longgebied’, via het zenuwstelsel, positief beïnvloed. De tape zal het zelfherstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

( Verminderd/ remt via het zenuwstelsel de overprikkeling van de slijmvliezen)

De Medical Tape blijft ongeveer een week zitten en hoeft soms maar eenmalig te worden toegepast om klachtenvrij het hooikoortsseizoen door te komen. Na één keer tapen is er sprake van een nawerking gedurende een kortere of langere periode (meerdere weken).

De klachten zullen dus voor een langere tijd beperkt blijven met één keer tapen. Daarom wordt tapen ook wel een 24-uurs behandelmethode genoemd.

Ook voor mensen met astma en COPD zal deze tape voor langere tijd verlichting kunnen brengen. De tapemethode wordt dan uitgebreid met een aanvullende tape die ook de hulpademhalingsspieren beïnvloed. Bij deze chronische klachten/aandoeningen kan het tapen meerdere malen herhaald worden. Positieve effecten bij C.O.P.D. patiënten:

Patiënten geven aan dat ze over meer longinhoud beschikken en dat ze minder medicijnen nodig hebben.

Wilt u ook medical taping proberen, neem gerust contact met ons op 0412-631345.

Share Button