Reumatoïde Artritis

Ook bij Praktijk de Ruwaard kunt u terecht voor Gespecialiseerde Fysiotherapie bij Reumatoïde Artritis !

Reumatoïde artritis (RA) is een chronische ontstekingsziekte die zich vooral kenmerkt door ontstekingen van gewrichten, pezen en slijmbeurzen. Het is een auto-immuunziekte waarbij het afweersysteem zich tegen het eigen lichaam keert. Door de ontstekingen kan onherstelbare schade aan de gewrichten en pezen ontstaan. RA is nog niet te genezen en klachten verergeren zonder behandeling.

In Nederland hebben 238.000 mensen RA dit is 1,4% van de bevolking.

De meest voorkomende klachten bij RA zijn pijn, stijfheid van gewrichten en vermoeidheid.

Door vermindering van spierkracht, beweeglijkheid van de gewrichten en de conditie ontstaan beperkingen in het dagelijks functioneren, bijvoorbeeld in werk, sport- en sociale activiteiten.

Jaarlijks gaat ongeveer 36% van de mensen met RA naar de fysiotherapeut. Reumatologen

adviseren dat mensen met RA zich laten behandelen door een deskundige fysiotherapeut of oefentherapeut. Diverse wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat oefentherapie effectief is voor het verbeteren van spierkracht, conditie en dagelijks functioneren bij mensen met RA, zonder nadelige effecten op ziekteactiviteit of gewrichtsschade.

Fysiotherapie moet bestaan uit actieve oefentherapie ter verbetering van spierkracht, conditie en het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, gecombineerd met advies/ voorlichting over het belang van bewegen, de juiste omgang met de klachten, en gewricht beschermende maatregelen

Daarnaast moeten patiënten tijdens maar vooral na de behandelperiode ook zelfstandig oefeningen uitvoeren en voldoende bewegen, om de behandeleffecten op lange termijn te kunnen behouden.

Wij zijn ook aangesloten bij Fyranet, https://www.fyranetnob.nl/

Fyranet heeft als doel om hoogwaardige fysiotherapeutische zorg te bieden aan mensen met een reumatische aandoening.

Wilt u meer weten over de behandel mogelijkheden bij Reumatoïde Artritis of samen met de fysiotherapeut werken aan het verminderen van klachten neem dan gerust contact met ons op!

Telefoonnummer: 0412 631345

Website: www.praktijkderuwaard.nl

Share Button