Medical Taping bij hooikoorts

Medical Taping kan oplossing bieden bij hooikoorts

Ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking heeft last van hooikoortsklachten. Deze klachten beginnen vaak in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam heel heftig. Het afweermechanisme reageert sterk waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren hetgeen een reeks van klachten veroorzaakt zoals een loopneus, niezen, verstopte neus, branderige- of traanogen. Zelfs vermoeidheid en koorts zijn vaak gehoorde problemen. Het komt soms voor dat mensen het hele jaar door last hebben van hooikoorts.

Binnen het Medical Taping Concept bestaat een tapetoepassing die de hooikoortsklachten sterk kan verminderen of zelfs ervoor kan zorgen dat iemand klachtenvrij het seizoen doorkomt. De resultaten zijn spectaculair en het is een gemiste kans om deze tapemethode niet toe te passen bij iemand met hooikoorts.

Hoe kan Medical Taping bij hooikoorts werken?

Door het aanbrengen van de Medical Tape op je rug wordt het ‘longgebied’, via de hulpademhalingsspieren en het zenuwstelsel, positief beïnvloed. De Medical Tape blijft ongeveer een week zitten en hoeft soms maar éénmalig te worden toegepast om klachtenvrij het hooikoortsseizoen door te komen. De klachten zullen dus voor een langere tijd beperkt blijven met één keer tapen. Ook voor mensen met astma en COPD zal deze tape voor langere tijd verlichting kunnen brengen.

Denkt u dat Medical Taping iets voor u zou kunnen zijn, maakt u dan een afspraak !!

Lees meer Medical Taping

Share Button