Kinderen weer naar school, let op de zithouding!

De scholen zijn weer begonnen! Tijd voor de kinderen om weer in de schoolbanken te kruipen. Dit betekent veel zitten, 5 dagen in de week. Kinderen zitten heel wat af, soms zelfs meer dan volwassenen met een kantoorbaan. Zowel thuis als op school en vaak achter een scherm. Daarom is het heel belangrijk voor kinderen om goed rechtop te zitten!

Teveel en vooral verkeerd zitten kan leiden tot allerlei lichamelijke problemen zoals pijnklachten, houdingsproblemen, overgewicht en RSI: ellende die we onze kinderen graag willen besparen.

In deze blog geven wij u een aantal handige tips om een verkeerde houding te voorkomen bij uw kind

  1. Ten eerste is het belangrijk dat u zelf het goede voorbeeld geeft! Ga dus nooit zelf te lang onderuit gezakt op de bank hangen. Kinderen kopiëren dat.
  2. Is het bureau op school of thuis op juiste hoogte afgesteld? Het beste is als de ellebogen van de kinderen ontspannen kunnen rusten op de tafel.
  3. Laat kinderen niet te lang achter elkaar op een tablet of smartphone filmpjes kijken of spelletjes spelen. Vooral afwisseling van houdingen is belangrijk. Op de buik een spelletje spelen kan een leuk alternatief zijn.
  4. De houding tijden het eten is ook belangrijk. Zorg dat kinderen goed rechtop zitten met beide voeten aan de grond. Dus niet het hoofd ondersteunen met de handen of een voet onder de billen.
  5. Spreek kinderen aan op hun houding. Wanneer u ziet dat uw kind onderuitgezakt zit, corrigeer hem/haar dan regelmatig. Door herhaling zullen ze de houding sneller afleren.
  6. Laat kinderen vooral ook veel buiten spelen of een sport beoefenen, beweging is nog altijd het beste medicijn om klachten bij uw kind te voorkomen!

Bron: https://www.ad.nl/gezond/12-handige-tips-om-tabletnekken-bij-kinderen-te-voorkomen~ac98a658/ en https://www.ad.nl/gezond/12-handige-tips-om-tabletnekken-bij-kinderen-te-voorkomen~ac98a658/

Share Button