Medische fitness bij Praktijk De Ruwaard is verantwoord bewegen.

 

Medische fitness is sporten onder begeleiding van een fysiotherapeute. Door onze deskundige begeleiding is het een verantwoorde manier van sporten die iedereen naar eigen wens en behoefte kan beoefenen.

 

Met medische fitness verhoogt u op een verantwoorde manier de belastbaarheid van uw lichaam. Tijdens en na een trainingsperiode voelt u zich energieker en sterker. U krijgt letterlijk en figuurlijk, lichamelijk en geestelijk meer veerkracht.

 

Ook bij chronische ziektebeelden zoals COPD, Claudicatio Intermittens, Diabetes etc. kunt u veel baat hebben bij verantwoorde en gedoseerde (conditie) training. Wetenschappelijk onderzoek heeft dit ook aangetoond.

Bent u al wat ouder of heeft u een chronische ziekte en wilt u actief aan uw gezondheid werken? Wij begeleiden u daarin.

 

Medische fitness is voor iedereen

 

Niemand is hetzelfde en het doel om te gaan sporten kan enorm verschillen. Daarom is het uitgangspunt van de training voor iedereen weer anders.

 

Intake

 

Voor u start met medische fitness doen we een intakegesprek met u. We stellen vragen over uw gezondheid en wat u wilt bereiken met medische fitness. Daarna volgt er o.a. een conditietest en laten we u kennismaken met de apparaten die we in de training gaan gebruiken.

 

De training

 

Een training duurt één uur en vindt één of twee keer per week plaats. Onze trainingen worden gegeven in onze praktijk aan de Schaepmanlaan of bij sportcentrum Tapia aan de Troelstrastraat in Oss.

Tijdens de training wordt er door iedereen individueel getraind aan de hand van het persoonlijke trainingsschema.

Gedurende de gehele training zal er zowel in onze praktijk als in sportcentrum Tapia een fysiotherapeute aanwezig zijn om de oefeningen te begeleiden, te corrigeren, vragen te beantwoorden en eventuele aanpassingen te maken in het trainingsschema.

Bij Sportcentrum Tapia zijn de trainingen op maandag, dinsdag en donderdag van 15.00 uur tot 16.00 uur.

 

 

Contact

Wilt u een afspraak maken of heeft u een vraag, vul dan ons contactformulier in of bel ons. Tel. 0412 63 13 45

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Onze specialist(en)