Tarieven 2018

Wij declareren uw behandelingen rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar daarom hebben wij met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Indien u niet (voldoende) aanvullend verzekerd bent, dient u uw behandelingen zelf te betalen. Wij hanteren daarvoor onderstaande tarieven.

 

Behandeling fysiotherapie                              € 32.50
Behandeling manuele therapie                     € 42,50
Toeslag voor behandeling aan huis             € 12,50
Toeslag voor behandeling instelling            €   7,50
Screening                                                                 € 12,50
Intake en onderzoek na screening               € 30,00

Screening en intake en onderzoek               € 42,50
Intake en onderzoek na verwijzing               € 39,50
Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek    € 55,50

 

Bent u verhinderd dan dient u uw afspraak minimaal 24 uur van te voren af te zeggen anders zijn wij genoodzaakt de behandeling toch in rekening te brengen.
Bij een niet nagekomen afspraak (no show) brengen wij u €25,00 in rekening.

Komt u rechtstreeks (zonder verwijzing) dan wordt het tarief screening en intake en onderzoek in rekening gebracht.
Komt u met verwijzing van huisarts of specialist dan wordt het tarief intake/onderzoek na verwijzing in rekening gebracht.

 

Bent u niet (voldoende) aanvullend verzekerd dan dient u per behandeling contant te betalen (er is geen betaalautomaat aanwezig).

Wil je meer weten?

Neem gerust contact op.

Verwijzing

U kunt zonder verwijzing van een arts naar de fysiotherapeut. Dit wordt Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF) genoemd. Voor aandoeningen die op de chronische lijst staan, is altijd een verwijzing noodzakelijk. Bijna altijd dient dit een verwijzing van de specialist te zijn maar in sommige gevallen voldoet een verwijzing van de huisarts.

Vergoeding

Fysiotherapie is voor het grootste gedeelte uit de basisverzekering gehaald. Dit betekent dat u bent aangewezen op uw aanvullende verzekering.  Het is raadzaam na te gaan hoe u verzekerd bent en welke vergoeding voor fysiotherapie is opgenomen in uw polis. Mocht u vragen hebben over uw vergoeding neem dan gerust contact op met uw zorgverzekeraar of vraag het aan onze secretaresse.

Chronische Aandoening

Bij een chronische aandoening, welke staat op een door de overheid uitgegeven lijst met aandoeningen,  komt vanaf de 20e behandeling de vergoeding uit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen, worden indien mogelijk, vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Wanneer  uw aanvullende verzekering niet (voldoende) toereikend is of wanneer u geen aanvullende verzekering heeft, dient u deze behandelingen zelf te betalen.
Bij kinderen tot 18 jaar met een chronische aandoening komt de vergoeding direct uit de basisverzekering.